Expert-training

Onderwijsprofessionals zijn, naast ouders, de belangrijkste sturende schakel binnen een positieve seksuele ontwikkeling van leerlingen. Als er thuis moeilijk over seksualiteit gepraat wordt, wordt deze invloed nog belangrijker. Vanuit verbinding biedt een expertprogramma gericht op positieve seksualiteit. Deze bijscholing is geschikt voor alle professionals werkzaam op school van docent tot conciërge.

De module richt zich op het vergroten van pedagogische slagkracht en handelingsvermogen van onderwijsprofessionals en pedagogisch medewerkers, in ad hoc situaties met een seksuele component. Bijvoorbeeld leerlingen tekenen een enorme penis op het bord, iemand in de gang roept ‘slet’ of ‘homo’ naar een andere leerling, of een leerling wordt betrapt op het bekijken van een pornografisch gifje tijdens wiskunde. Hoe reageer je goed?

Lees hier meer over het programma ter bevordering van een gezonde seksuele ontwikkeling.

ouderavond, gastles op school seksuele en relationele vorming

Ouderavond

Naast het geven van gastlessen seksuele en relationele vorming aan jongeren en expert-training aan professionals, verzorgt Vanuit Verbinding ook workshops en ouderavonden over liefde, seksualiteit en relaties. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer informatie

Consult

Soms is het handig intercollegiaal overleg te hebben. Binnen de module van de expert-training verbindende seksuele en relationele vorming is die module standaard inbegrepen.

Bij crisis of ad-hoc situaties kunt u bellen. We zullen dan maatwerk gericht met u meedenken over passende stappen die zowel voor de leerlingen, als voor de ouders, als voor de school optimaal nut hebben.

Meer informatie